nedelja, 7. julij 2013

Bangkok – Ko Samui 4.dan

Dan smo začeli s prezgodnjim vstajanjem, brez zajtrka in z nahrbtniki polnimi prtljage. Zapustili smo hotel, medtem ko smo skozi okno lahko videli, kako mesto počasi ugaša. Takoj pri vratih nas je ujel taksist in nam ponudil prevoz do letališča. Ponudbo smo sprejeli, po tem ko smo se v vodičih prepričali, da je to koristna naložba. Za 35 minutno vožnjo po napačni strani ceste smo plačali približno 12€ ter prejeli račun in nasmeh. Kljub vsem trenutkom, ko smo se počutili neprijetno zaradi prehitevanja po desni, smo se na cilju strinjali, da je bil taksi prava izbira. Na letališču smo zajtrk nadomestili s Starbucksom, nato pa se vkrcali na letalo.
Let z letalsko družbo Air Asia je minil brez priboljškov, a prijetno in hitro. Od letališča smo potrebovali še dobro uro vožnje z divjim kombijem do luke, kjer nas je čakal trajekt.
 
Ladja, katere sedeži se niso zdeli kot njena prvotna oprema, nam sprva ni dala pretiranega občutka varnosti. A če jo primerjamo z ostalimi prevoznimi sredstvi, ki jih uporabljajo, še posebej tistimi za lokalno uporabo, ladja pravzaprav ni krepko odstopala od standarda.
Vožnja po svetlo modrem morju je trajala dobri dve uri. Narava, vse obale in otoki, ki smo jih videli na poti so se med potjo vse bolj spreminjali, ključna sprememba pa nas je pričakala ob pristanku. Pomol, obložen z gumami tovornjakov in preraščen z muljem, visoke palme pomešane z eksotičnim bujnim rastlinjem, sproščeni zarjaveli ljudje poševnih oči in svetlo rumene, že na pogled udobne peščene plaže. Kot posnetki najlepših potovanj na Travel Chanelu.
 
S kombijem smo se pripeljali do naše dvosobne simpatične hiške, kjer pa smo preživeli kar se da malo časa.
 

 
 Od obale smo nastanjeni 100 metrov in seveda smo preizkusili plažo in vodo. Ravno pravšnja toplota, tako vode kot zunanje temperature, mivka pod prsti in čudovit razgled so stvari, zaradi katerih je vredno obiskati tropske kraje. Poležavali smo na plaži ter se enostavno prepustili trenutku. Odpravili smo se še na kosilo, seveda spet na domačo tajsko kuhinjo. Dan smo končali v sobah ob gledanju filmov, igranju biljarda in iskanja civilizacije preko interneta, saj nas je presenetila dolga poletna nevihta, ki se vleče že proti večeru. Ta vseeno ne uniči vzdušja in prijetne temperature, ki seva v ozračju.
 


Ni komentarjev:

Objavite komentar