ponedeljek, 15. julij 2013

Cameron Highlands 12.dan

Dan zaključujemo na kakšnih 1500 m višji nadmorski višini kot smo ga začeli. Na prijetnem mrazu, ki očitno nasprotuje vlažnem, toplem podnebju zjutraj. Spet smo začeli z angleškim zajtrkom, sledil pa je sprehod po George Townu. V iskanju poslovalnice, ki najema avtomobile, smo se nahodili po mestu, a hkrati navdušeno ugotovili, da je mesto ob delavnikih precej bolj aktivno.
Povsod so se vozili motoristi, katerih prevozno sredstvo je očitno eno najbolj priljubljenih. Končno smo našli poslovalnico in najeli našega jeklenega konjička. Ne pretirano velikega z volanom na desni, in predvsem – izjemno uporabnega Protona.

Po levi smo se odpeljali iz mesta po dolgem mostu, ki povezuje Penang s celinsko Malezijo in ponuja čudovit razgled na morje in obalo.

Sledila je večurna vožnja, ob kateri se je narava okoli nas očitno spreminjala. Sprva so nas obkrožale le palme, kasneje pa še druge tropske rastline in cesta se je začela dvigovati. Prispeli smo v Cameron Highlands, najpopularnejšo hribovsko lokacijo v Maleziji. Precej luksuzen hotel, rezerviran šele včeraj zvečer,  nam je zaenkrat zelo všeč, kljub temu da si tokrat sobo delimo vsi štirje.
Sicer so Cameron Highlands znani po plantažah čaja, jagod, vrtnic, jabolk, čudovitih poteh za hojo, svežem zraku… Podnebje je precej hladnejše, povprečne dnevne temperature so okoli 23 stopinj Celzija. Okolica je zelena, rastlinje pa je tropsko. Sprehodili smo se tudi po bližnjem mestu, si ogledali tržnico, polno lokalnih specialitet in se usedli v restavracijo.
Naročili smo zanimivo juho, v kateri kasneje kuhaš stvari, ki jih še sveže postrežejo ob njej - morske jedi, piščanca, rezance, zelenjavo…

2 komentarja:

  1. Pobrskala po netu. Zelo lepa pokrajina. Koliko časa pa potem traja obed, če si sproti kuhaš? No, videti so majhni koščki, pa gre verjetno kar hitro. Slow food.
    Aha, zdaj se pa na zadnji fotki vidi, da imaš sponzorja za potovanja. Itak! Hahahaha :-))

    Uživajte še naprej.

    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Kar dolgo smo kuhali vso hrano, vendar zaradi užitka, drugače gre pa zelo hitro. Sponzorji so super :)

    OdgovoriIzbriši