sreda, 24. julij 2013

Singapur 21.dan


Zbudili smo se v zavedanju, da je to še naš dan potovanja. Neobremenjeni smo se pošteno naspali in se kakor da počasi odpeljali do 'Scient Centre'. Muzeja, ki obsega mnogo oddelkov, ki predstavljajo razne spektre znanosti. 'The Earth' oddelek, kjer smo lahko doživeli več stopenj potresa v stimulacijski sobi in bili hkrati prestrašeni nad uničujočo močjo potresov. V istem oddelku smo videli tudi stimulacijo cunamija, ki je bil podprt še s posnetki cunamija na Japonskem in v Maleziji. Ko smo posnetke gledali iz domačih, slovenskih računalnikov, se je vse zdelo tako oddaljeno, zdaj v muzeju pa blizu in mogoče. Konec koncev se je cunami zgodil v 'sosednji' državi, po kateri smo se igrali turiste še nekaj dni nazaj… Sledili so še matematični oddelek, optične prevare, DNA oddelek… Filip in oči sta uživala na vodnem oddelku, kjer sta s curki vode zaigrala kuža pazi. Prav tako zanimiv je bil zvočni oddelek, kjer smo preverjali obseg našega sluha in posneli svojo lastno podlago za film.
 

Utrujeni smo odpešačili do postaje podzemske železnice ter se na poti še okrepčili s kosilom. Še zadnjič riž, palčke, dumlings, spring rolls, ananas… Hrana je okusna, kljub temu pa se že precej veselimo evropske. Vrnili smo se v 'Littel India', predel, kjer se nahaja naš hotel.

Zadnji denar smo zapravljali v 'Mustafa centru', šoping centru, kjer je mogoče kupiti skoraj vse. Od milijon vrst sladkarij do ogromne zbirke CD-jev. V hotelu so nam prijazno poklicali taksi, s katerim smo se odpeljali do letališča. Za to smo odšteli 30 Singapurskih Dolarjev, kar je 18€, nad vožnjo pa smo bili izredno navdušeni. V avtu smo imeli možnost brati o znamenitost Singapurja, saj nas je tam čakala knjiga znamenitosti. Če smo o čem prepričani, potem smo v nadarjenost singapurcev v prodajanje svoje državice. Čeprav majhna, je svetovno znana, prijazna in te gotovo navduši. Res vredna ogleda. Na letališču smo bili presenečeni nad dejstvom, da nas niso pregledali na tipičen ponižujoč način, kjer je potrebno pokazati, da vse stekleničke v nahrbtnikih merijo točno 100ml in da zraven zobne ščetke ne skrivam orožja, s katerim lahko povzročim teroristični napad. Na srečo s tem preprečijo marsikatero nevšečnost, kljub temu pa je prijeten občutek in mi le še bolj priljubi Singapur.

Ni komentarjev:

Objavite komentar