sreda, 17. julij 2013

Batu Caves in Kuala Lumpur 14. dan

Po še enem krasnem zajtrku smo se, s polnim prtljažnikom naše krame, odpeljali dalje. Sprva smo se zadržali še na eni plantaži čaja, tokrat še lepši kot včeraj. Danes so bili grmički čaja bolj zeleni, nebo bolj modro in oblaki bolj beli. Tudi razgledna točka je bila lepša. Spet smo se usedli na teraso na svež pravi čaj. Še zadnjič smo si privoščili odmor na svežem 'gorskem' zraku ob srkanju čaja, opazovanju razgleda in turistov, ki na plantaže čaja pridejo iz vsepovsod.


Naslednjih nekaj ur smo preživeli v avtu, na poti do Kuala Lumpurja. Spotoma smo seveda napravili nekaj postankov, ko smo skozi okno zagledali kaj kar je pritegnilo našo pozornost. Ustavili smo se na svežih in sočnih jagodah ter nekajkrat, da se naužijemo razgleda.


Med potjo nas je navduševala tudi pokrajina. Sprva zaraščena džungla, skozi katero so kasneje speljali ovinkasto cesto in kasneje palme, gosto rasle ob avtocesti. V predmestju Kuala Lumpurja smo si ogledali Batu Caves. Do največje in najpomembnejše jame vodi 272 stopnic. Pred njo stoji deset več metrov visok Murugan, bleščeče zlat.

Vzpeli smo se do jame, po napornih stopnicah okoli katerih skačejo tatinske opice.

Sprva je jama izgledala nedolžno, potem pa se je odprla v vsej svoji veličini. Na žalost indijski nered in umazanija uničita veličino, ki bi jo morda lahko dosegla.
Vrnili smo se v avto ter se šli izgubljat po mestu, v iskanju hotela. Na srečo se oči že izredno dobro znajde za volanom, tudi na desni strani. Pri iskanju nam je pomagala tudi navigacija, še vseeno pa smo do hotela potrebovali kar nekaj časa, saj smo v mesto prispeli v času prometne konice. To pa nam je omogočilo več pogledov skozi okno, kjer smo lahko videli čudovito, večkulturno, prijetno mesto. Petronas Towers, radijski stolp ter še mnogo visokih, svetlečih, steklenih stolpnic, ki si jih bomo bolj od blizu ogledali jutri.
Po nastanitvi v še kar v redu hotelu, ki pa ima odlično lokacijo, smo šli še na krajši sprehod po mestu. Lačni smo napadli McDonalds, prvič smo si v celoti privoščili fast food namesto lokalne hrane. Polni energije smo zavili še v nekaj ulic, obloženih z indijsko robo, potem pa se utrujeni vrnili v hotel.

2 komentarja:

  1. Iz tehle majhnih listkov lahko pa kar hitro skreiraš kakšno ljubko oblekico. :-)

    Uživajte.

    lp

    OdgovoriIzbriši