torek, 16. julij 2013

Cameron Highlands 13.dan

Zajtrk, za začetek dneva je bil kraljevski, odličen in poln izbire. 'Sladkarije', največkrat polnjene z red beanom, jajca, riž, noodles, pa tudi bolj običajne 'evropske' jedi  - toast, rogljički…
Kasneje smo se odpeljali do najbližje turistično atraktivne predelovalnice čaja. Ob cesti so rastle rastline, ki pri nas le s težavo uspevajo v lončnicah – visoki benjamini.
Zavili smo na nekaj stranskih in čedalje bolj ozkih poti, ki so se vse bolj dvigovale. Ob cesti smo videli vse več nižjih zelenih grmičkov. Rasli so v lepo oblikovanih vrstah – nasadi čaja. Kjer so nad gozdom izvedli velik izsek, zdaj rastejo nizke rastline iz katerih kasneje strižejo liste.




Te v tovarni, nekaj ovinkov po cesti višje, predelajo in iz tega nastane pravi čaj. Vodička nam je povedala, da le Earl Gray-u dodajamo sladkor in mleko.
Za dodajanje okusa ga pošljejo še v Kuala Lumpur, pravi Earl Gray pa pridelajo kar sami. Usedli smo se na teraso s super razgledom in si naročili eksotične okuse čajev, ter uživali v prijetnem, hladnem vetru.
Privoščili smo si počitek v hotelski sobi potem pa nas je razočaral dež, zato smo se malce vozili. Ustavili smo se ob čokoladnici in pridelovalnici jagod. Kupili smo si najslabšo čokolado, kar smo jo kdaj poskusili, takšno z okusom po durianu. Durian je tipična tropska rastlina, ki jo je mogoče dobiti povsod v Maleziji. Zanj je značilen močan, neprijeten vonj in ob najemu avtomobila smo celo podpisali pogodbo za 500 Ringgitov, da v avtu ne bomo jedli tega sadja. Na poti do hotela smo se ustavili še v pralnici, kjer smo si prvič oprali oblačila. Za 6 kg opranih oblačil smo plačali 4 €. Vrnili smo se v sobo – počivat.

2 komentarja:

  1. Če je verjeti prebranemu, je durian precej zdravilen. Je močan čistilec krvi, dober pri težavah kože, močan antioksidant in POZOR! je zelo močan afrodiziak. Sta vedela?!"

    Čisti ste, zdaj se še spočijte, da si naberete novih moči za nove dogodivščine.

    Srečno.

    Pozdrav iz domovine.

    OdgovoriIzbriši