ponedeljek, 22. julij 2013

Singapur 19.dan


Prvič v Singapurju! Zbudili smo se sicer nedaleč stran, vendar vseeno v drugi državi – Maleziji, v Johor Bahru, mestu, ki meji na Singapur. V hotelu s čudovitim razgledom, lepim bazenom, krasno sobo in velikim izborom hrane za zajtrk. Spakirali smo vso svojo prtljago, ki zdaj obsega dva velika nahrbtnika, štiri male in kovček in se še zadnjič usedli v našega Protona. Navigacija nas je sprva zgubljala po mestu in celo peljala 'obrnit' v Singapur, ki pa ima za prehod v državo precej strog nadzor. Konec koncev smo le našli 'rent a car office', vrnili avto in s težkimi torbami ostali na cesti.
 Ampak ne za dolgo. Vkrcali smo se na avtobus, ki nas je, s še množico ljudi, ki v Singapur dnevno odhajajo na delo ali po nakupih, odpeljal čez mejo. Izpolnili smo obrazce, v katerih so spraševali po narodnosti, izdaji potnih listov, pa tudi o tem, ali smo bili v zadnjih 6 dneh v severni Ameriki ali Afriki. Sicer se nadzor, glede na vse tiste, ki smo jih že doživeli, le ni zdel tako krut. Vseeno pa je znano, da je za prenos droge preko te meje zagrožena smrtna kazen. Prečkali smo jo brez težav. Brez težav smo tudi našli podzemno železnico, s katero smo se vozili debelo uro. Hladna klima na podzemni železnici nam še vedno ne odgovarja, vseeno pa smo se je navadili in smo že pred vstopom pripravljeni nanjo. Precej hitro smo tudi našli hotel in se za začetek malce spočili. Kasneje smo se odpravili na sprehod po Singapurju, ki je izredno čist. Sicer so precej jasni pri svojih predpisih, kar verjetno pripomore k čistosti – za primer; predpisano imajo izjemno visoko kazen za izpljuvek žvečilnega gumija, ki pa ga v trgovini tako ali tako ni mogoče kupiti. Sprehodili smo se skozi 'Little India', mimo najstarejšega hindujskega templja v Singapurju, po stojnicah 'Food Festivala 2013' in skozi arabsko četrt… 


 
 
Sušenje perila
 
 
Mesto je precej podobno evropskim – mali lokali, primerni za kratek odmor ob pijači, stojnice, restavracije… Tudi cene so dražje kot v Maleziji, vseeno pa ne enake evropskim. Mesto se zdi precej multikulturno in primerno za uživanje v turističnih in kulturnih znamenitostih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar