torek, 23. julij 2013

Singapur 20.dan

Zbudilo nas je sonce skozi okno sobe, ki je svetilo skoraj kot doma. Hotelski zajtrk, ki sicer ni imel pretirane izbire, nas je nasitil ravno prav, da smo bili pripravljeni za sprehod po Singapurju. Sprva smo se s podzemno odpeljali proti 'centru' mesta. Ta nas je od vseh do sedaj najbolj navdušil. Zgolj pomotoma smo se pripeljali naravnost v ' Teather City hall'. Čiste, velike in moderne dvorane sijejo v svoji lepoti in res prevzamejo že v prvem trenutku, ko prispeš vanje.
Še bolj pa nas je gotovo prevzel razgled, ki smo ga videli po tem, razgled na nove zgradbe, hotele, poslovne stavbe, zgolj znamenitosti… Sprva je seveda potrebno poudarit precej nov, drag, monumentalen in lep hotel – 'Marina Bay Sands'. Tri ločene visoke stolpnice, ki jih na vrhu povezuje dolga, zavita ladja. Znan je tudi bazen na vrhu ladje, ki je zgrajen tako, da 'pada' v Singapur. Na žalost pa je obisk dovoljen le hotelskim gostom.
 


Zraven zgradbe je še več znamenitosti, vseh modernih, povezanih v pravo pravljično lepoto – center Singapurja. Merlion, kip mitološkega bitja, privleče ogromno pozornost turistov.
Most, ki od daleč zgleda kot igrivo zaviti žarki svetlobe, imaginarni 'Gardens by the Bay', 'Singapore Flyer' – kolo, ki te dvigne visoko v nebo, od koder gledaš na celotno mesto… Same znamenitosti, vredne ogleda.


Odločili smo se za 'Singapore Flyer' in si iz ene izmed kapsul pogledali razgled na celotno mesto. Popolnoma nas je prevzel. V daljavi množica čezoceank na morju, pod nami nenavadne in drzne znamenitosti.

Ampak vročina, po kateri smo se sprehajali nas je precej utrudila, zato smo se zatekli v bližnjo veleblagovnico. Sprva smo kosili 'kitajsko' hrano, potem pa se ločili in šli vsak v svoj šoping. Moški del se je odpravil v veliko trgovino z elektroniko, medtem ko sva midve sprva šopingirale med oblačili, potem med elektroniko in na koncu še enkrat šle na ogled po centru. Omembe vredno je, da je v Singapurju elektronika izredno poceni in priljubljena. Skoraj vsi uporabljajo Iphone, najnovejše tablične računalnike… Z mami sva se zvečer, ko se je začelo mračiti, še enkrat sprehodile po nepredstavljivo modernem centru mesta, ki je  sicer mestna državica.

Obsega približno 700 kvadratnih kilometrov in velja za eno najbogatejših držav. Potrebno je dodati, da je zelo čisto mesto, ljudje so nasmejani, prijazni in vljudni. Kot turista te težko pusti ravnodušnega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar