četrtek, 18. julij 2013

Kuala Lumpur 15.dan

Po ogledu Kuala Lumpurja zaključujemo naporen dan v hotelskih sobah, utrujeni. Začeli smo v deževen dan, ko smo se s skytrain-om odpeljali do Petronas Towers. Najprepoznavnejša stolpa v Maleziji sta bila zgrajena leta 1998, v višino pa merita 452 m.

Stojita sredi ostalih visokih steklenih stolpnic, nepredstavljivih oblik. Prava moderna džungla, ki jo dopolni še železnica, ki poteka po zraku ter polne ulice prometa.
Najpopularnejše prevozno sredstvo v mestu so gotovo motorji. Mi pa smo vseeno pridno pešačili. Najprej do Traders Hotela, od koder smo iz 33 nadstropja imeli prečudovit razgled na Petronas stolpa. Na udobnih blazinah smo občudovali nepredstavljivo višino zgradb ter okolice. Lepo urejeni vrtovi, nizki bazen v sklopu igral za otroke…
Kasneje smo si vse to ogledali še od blizu, 'od spodaj'.
Zavili smo mimo 'Sultan Abdul Samad Building', ki predstavlja Malezijsko visoko sodišče.
Zraven je izobešena najvišja zastava na svetu, 100 m visoko, kjer vedno visi Malezijska zastava.
V naslednji ulici, v Kitajski četrti, smo si privoščili kitajsko kosilo. Okusen riž, piščanec, zelenjava, tipična in priljubljena hrana, tudi tajska. Za spremembo smo si kupili tudi sladico, ki pa je gotovo imela evropski priokus. Sprehodili smo se po 'China Townu', ulicah polnih ponarejenih izdelkov, katerih cene je potrebno divje zbarantati. Nakupili smo nekaj spominkov, potem pa se po ovinkih vrnili proti hotelu, čigar lokacija, ki je v središču vsega zanimivega, nam je zelo všeč.

1 komentar:

  1. Uaaaaa.

    Iz zelenih višav v čisto drugačne višave. 33. nadstropje?! Si kar ne morem predstavljati, kako visoko je to.

    Moram priznati, da sem prečekirala tokrat tudi hotel (firbec babji pač) in, da izgleda super.

    Uživajte še naprej in hvala za vaše utrinke, ki jih delite z nami.

    lp

    OdgovoriIzbriši