nedelja, 21. julij 2013

Johor Bahru 18.dan

Ker v jutranjem hotelu nismo imeli zajtrka, smo si le skuhali kavo in čaj ter se odpeljali iz Melake, sicer mesta vrednega ogleda. Vozili smo se med 'gozdovi palm', v neuspelem iskanju nasada 'rubber' dreves, torej tistih iz katerih pridobivajo gumo. Našli smo le mala drevesa na katerih so rastle kisle, simpatične limete.

Nasade 'rubber' dreves so že opustili, ti pa so postali bolj popularni v Indoneziji.  V bližnjem mestu smo se ustavili na pravem malezijskem zajtrku. Poštene porcije riža, 'noodles', mesa, zelenjave, 'dumplings-ov' in čaja za 7€, po tem ko smo komajda razložili kaj želimo. Ampak Malezijci so izredno ustrežljivi in konec koncev smo dobili točno tisto kar smo želeli. Naslednjič smo se ustavili v outletu, ki je spominjal na kakšnega ameriškega.
Trgovine priznanih znamk, med drugim tudi takšne, ki jih pri nas ni. Celoten objekt je na prostem, le posamezne trgovine so v zaprtih prostorih in če ne bi bile trgovine le tako umazano dragih priznanih znamk, bi bilo šopingiranje zabavno. Največ v družini je nakupil oči, najmanj, oziroma sploh nič pa jaz - da podremo kakšen stereotip.
Nadaljevali smo pot do našega hotela, v Johor Bahru, mestu, ki se nahaja tik pred mejo s Singapurjem. Po kosilu v najbližji veleblagovnici smo se namestili v krasen hotel. Namesto sobe imamo 85 kvadratnih metrov veliko 'stanovanje' v 10 nadstropju, s super razgledom. Dve kopalnici, dnevna soba in kuhinja, čeprav je sploh ne potrebujemo. In dva velika balkona. Nadstropje niže pa lahko obiščemo tudi bazen. Primerno za pošten počitek.




Ni komentarjev:

Objavite komentar