sreda, 10. julij 2013

Koh Samui, 7. dan

Sedim na pokriti terasi naše hišice in kljub temu da je ura šele malo pred osmo, je zunaj črna tema, poleg tega pa še močan naliv. Za nami pa je še en dan, poln vtisov in spominov. Začeli smo spet z domačim zajtrkom, od katerega je potrebno poudariti poceni, a zavidljivo sočen in sladek domač ananas. Siti smo se z našim kul avtom odpeljali po otoku in se ustavili na tržnici, ki nam je spotoma padla v oči. Sprehod med množico vonjev, barv in oblik, ki pa nam je do zdaj postal že znan. Sledil je postanek pri eni največjih otoških znamenitosti - Big Budha, kip Bude, ki v višino meri kakšnih osem metrov.


Pred stopnicami, ki vodijo do Bude, je potrebno sezuti čevlje, kar je precej običajna gesta na Tajskem. Celo za vstop v nekatere trgovine (predvsem lekarne) si je potrebno sneti obuvala. Kasneje smo se ustavili še na prijetno urejeni terasi s pogledom na čudovito plažo in si naročili eksotične sveže iztisnjene sadne sokove.

 
Krasen razgled in odličen okus pa nam nista bila dovolj, zato smo se šli osvežit še v vodo. Spet smo bili na plaži skoraj sami, prav tako se v topli vodi ni kopalo veliko ljudi. To nas še vedno malce preseneča, po drugi strani pa nam je všeč.


 
Kasneje smo po izčrpajočem sprehodu šli na (do sedaj) najdražje kosilo, za katerega smo odšteli skoraj 20 €. Spet smo bili s hrano karseda zadovoljni. Končali smo v prijetnem zavetju hišice, Filip na žalost z glavobolom in vročino v postelji. Upamo da se hitro pozdravi, v nadaljne pa se bomo gotovo bolj pazili sonca!

Ni komentarjev:

Objavite komentar